Osuuskunta Tradeka, johon myös Karto osana Lehtipistettä kuuluu, on päättänyt lahjoittaa 100 000 euroa Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Lahjoitusvarat ohjataan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon ja niitä käytetään muun muassa avustustyöntekijöiden lähettämiseen kriisialueelle Ukrainaan. Punainen risti on toiminut Ukrainan konfliktialueella jo pitkään ja pystyy siten varmistamaan avun viemisen perille sitä tarvitseville. 

“Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttävä ja tuomittava. Hätä Ukrainassa on nyt suuri ja Tradeka haluaa lahjoituksellaan olla mukana auttamassa”, sanoo Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro. 

Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä kannustaa kaikkia osallistumaan ja auttamaan omien mahdollisuuksien rajoissa, mutta toteaa lisäksi, että Ukrainan tilanne aiheuttaa huolta ja ahdistusta myös Suomessa. “Tradeka on välittänyt oman konserninsa työntekijöille tietoa, miten pärjätä kriisiuutisoinnin keskellä.” 

Tradeka on jäsentensä omistama osuuskunta, jonka vastuullisuustyön yksi painopiste on yhteisö. Viime vuonna Tradeka yhdessä Tradekan säätiön kanssa lahjoitti yleishyödylliseen toimintaan 1,1 miljoonaa euroa. Tradeka on viime vuosina tukenut esimerkiksi nuorten mielenterveystyötä sekä nuorten rauhankoulutusta, ihmisoikeustyötä ja lapsi- ja perhejärjestöjä. 

”Osuuskunta Tradeka pitää Venäjän hyökkäystä Ukrainaan järkyttävänä ja Venäjän toimintaa kaikilta osiltaan tuomittavana. Jäsentemme ja asiakkaidemme vahvan ja oikeutetun toivomuksen mukaisesti ilmaisemme oman solidaarisuutemme ukrainalaisille myös liiketoiminnassamme”, sanoo osuuskunnan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Tähän liittyen Restel Oy on päättänyt aloittaa neuvottelut liiketoiminnasta luopumisesta Hartwall Arenalla. ”Aloitamme neuvottelut sopimuksen päättämisestä ja yt-lain mukaiset muutosneuvottelut välittömästi ja pyrimme irtaantumaan liiketoiminnasta mahdollisimman pian”, sanoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.

Lisäksi markkinointi- ja jakeluyhtiö Lehtipiste Oy on maanantaina ilmoittanut keskeyttäneensä asiakkaidensa toivomuksesta venäläisten kustantajien lehtien jakelun.

Avainsanat:
lahjoitus | tradeka