Taiteilijamme

Jokaisen kortin takana on taiteilija – Suomi on pullollaan osaavia tarinankertojia!

Jokaisen kortin takana on taiteilija ja uniikki idea tunteiden herättämisestä.

Omien suunnittelijoidemme lisäksi Suomi on pullollaan osaavia konkareita ja kovassa nosteessa olevia nousevia kykyjä.

Monelle taiteilijalle Karton kortti on ensimmäinen väline saada oma mestariteos ”kansan käsiin”.

Ilona Pietiläinen

Ilona hyppää työssään seikkailusta toiseen ja onnellinen saadessaan tehdä niin. Hänen työtään on kirjoittaa kirjoja, tehdä kuvia ja tekstejä kortteihin sekä olla valokuvaaja ja toimittaja. Kuvissa on tarina, sellainen – jonne hän toivoisi katsojan hyppäävän mukaan.

Jokainen päivä on kaunis omalla tavallaan, jos sen kauneuden kätkee kuviksi ja sanoiksi on silloin tarina valmis. Arki herää seikkailuksi oikein silmin katsottuna.

Katri Kuusela

Käsinmaalatut kukkakuviot ja erilaiset hahmot ovat seikkailleet korteissa, vihkoissa, lahjakasseissa, tarroissa, seinäkalentereissa ja joulukalentereissa Suomessa, Eestissä ja Pohjoismaissa.

Lulu & Helina

Merkin takaa löytyy vaasalainen kuvittaja ja suunnittelija Kaisa Huotari. Kaisan kuvituksissa seikkailevat moninaiset luontoaiheet, kuten veikeät eläimet ja koristeelliset kasvit ja kukat. Tunnusomaista kuvituksille on myös harmoninen värimaailma. Kaisa pyrkii kuvitustensa välityksellä tuomaan iloa ja kauneutta niin ihmisten arkeen kuin elämän juhlahetkiin.

Mauri Kunnas

Mauri Kunnas on rakastettu suomalainen graafikko, kirjailija, kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä. Kunnas on erityisesti tunnettu hänen lastenkirjakokoelmastaan, jossa seikkailevat erilaiset eläinhahmot, kuten unissaan kävelevä vuohi Herra Hakkarainen.

Kamala luonto

Kamala luonto on metsään sijoittuva strippisarjakuva, jota tekevät Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen. Tuttu monelle useista päivittäissanomalehdistä sekä lukuisista albumeista.

Ileart

Ileart, eli karkkilalainen Ilkka Kylmäkorpi on tunnettu joulukorttikuvituksistaan, jotka sijoittuvat tänne Joulupukin kotimaan oikeisiin maisemiin. Ilkka on mm. vuoden 2021, Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry:n valitsema Joulukortin päivän taiteilija.

Kaisa Salmiosalo | Bedaprint

Kaisa Salmiosalo on Kuusistolainen kuvittaja, joka haluaa kuvituksillaan herättää tunteita sekä tuoda iloa ja kauneutta arjen keskelle. Murretut sävyt ja selkeät linjat ovat Kaisan juttu, sekä luonto, joka pursuaa kukkia, ötököitä, lintuja ja iloisia eläinhahmoja Puupposia hauskoine ystävineen. Elämä on ihanaa!

Artiisan / Iisa Nuorttila

Iisa Nuorttila on helsinkiläinen väreistä ja luonnosta inspiroituva taiteilija ja kuvittaja. Iisa rakastaa kaikkea värikästä, ja haluaa tuoda ihmisille iloa ja onnellisuutta taiteensa kautta.

Merja Palin

Taideteollinen suunnittelija. Suomalaista luontoa kankaissa, sisustustuotteissa, asusteissa ja paperituotteissa kuvaava suunnittelija.

Caroline Sassali

Graafinen suunnittelija ja kuvittaja Helsingistä – Tyyppien tyyppi eli piirtäjä ja suunnittelija Tyypit-tuotteiden takana.

Ninnimoi

Ninnimoi on hyvän mielen juttujen brändi. Ninnimoin koti on Sotkamossa, Vuokatin vaarojen kupeessa. Tuotteet ovat muotoilija ja yrittäjä Nina Kohosen käsialaa.

Riika Tuohilampi

Riika Tuohilampi on lietolainen graafinen suunnittelija ja taiteilija. Riikan suunnittelemien korttien keskiössä ovat kalligrafiataide ja seesteisen väriset, maalatut taustat.

Oletko miettinyt, kuka piirtää ja suunnittelee vastaanottajaa ilahduttavat tervehdykset?

Karto tekee yhteistyötä monien eri taiteilijoiden kanssa ja haluaa nostaa esille taiteilijoita korttien takana.