Lehtipiste Oy ja Minela Säätiö allekirjoittivat 7.5.2021 sopimuksen, jonka mukaisesti Lehtipiste osti Karto Oy:n ja Putinki Oy:n koko osakekannat.

Vuonna 1971 perustettu Karto Oy on perustamisestaan saakka ollut Minela Säätiön tai sen edeltäjien omistuksessa. Vuonna 1973 perustettu Putinki Oy siirtyi Minela Säätiön omistukseen 2000-luvun alussa.

Jyväskylästä käsin toimiva Karto Oy on toinen Suomen merkittävimmistä kortti- ja lahjatavara-alan toimijoista; toinen on Lehtipisteen vuonna 2018 ostama Paletti Oy. Kaupan jälkeen molemmat kuuluvat samalle omistajalle. Karton lisäksi kauppaan kuului Putinki Oy, joka on myös valtakunnallisesti toimiva kortti- ja lahjatavaratoimija, jolla on myymälätoimintaa kolmessa liikkeessä Helsingissä. Vuonna 2020 Karto Oy:n liikevaihto oli 14,5 miljoonaa euroa ja Putinki Oy:n 2,6 miljoonaa euroa.

Kattava valikoima ja kokonaisvaltainen palvelupaketti kaupalle

Uutena omistajana Lehtipiste panostaa hyvin hoidettujen yhtiöiden toiminnan kehittämiseen sekä Jyväskylässä että Helsingissä. Karto Oy ja Putinki Oy jatkavat omina yrityksinään osana Lehtipiste-konsernia. Karton toimitusjohtaja Kalevi Koistinen sekä Putingin toimitusjohtaja Liisa Idänpään-Heikkilä jatkavat nykyisissä rooleissaan. Kaupan yhteydessä on sovittu myös Karto Oy:n jatkavan toimintaa Jyväskylän toimitiloissaan.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä:

Avainsanat:
Karto | Lehtipiste | Yrityskauppa